Vijesti

Osnove skijanja na vodi

lazy

Vrijeme je prekrasno i odlučili ste ste se zabaviti skijanjem na vodi.Da bi postali pravi majstor skijanja na vodi,prvo morate naučiti abecedu skijanja,zato smo odlučili sa vama podijeliti nekoliko savijeta za početnike(neka se iskusni skijaše ne ljute).

01. KORAK

Prije nego krenete na vodu,uronite skije u vodu i dobro ih smočite. Na ovaj način ćete lakše stati u vezove.

lazy

02. KORAK

Skije su na nogama,vrijeme je da uđete u vodu i okrenete se prema brodu. Pobrinite se da se pozicionirate ravno iza broda radi lašeg starta.

lazy

03. KORAK

Ispružite ruke! Mnogi ljudi imaju naviku,čim osjete naprezanje konopa,povlačiti ga prema sebi,ali kad to radite gurate skije od sebe i rezultat je pad na leđa. Ukoliko ispružite ruke, to se neće dogoditi.

lazy

04. KORAK

Nakon što ste ispružili ruke ,posegnite rukama prema stopalima, dok vrhovi skija vire iz vode. Ostanite u niskom položaju skupljeni radi što boljeg balansa i lakšeg starta.

lazy

05. KORAK

Ruke su ispružene i u niskom ste položaju. Kad brod krene i osjetite naprezanje na konopu,gotovo ćete automatski ustati. Kada se to dogodi gurajte ručke prema dolje. Ovo će vam olakšati balansiranje težinom na ručki kad poželite ustati. Održavajte pritisak na ručki na način da je gurate prema koljenima.

lazy

06. KORAK

Izašli ste iz vode i želite raditi zaokrete,ali kako to doista i napraviti!? Pretpostavimo da želite krenuti u desno, lagano se nagnete u desnu stranu. Kada ste to napravili,gurajte svoju unutarnju nogu,u ovom slučaju lijevu, prema van. Naslanjanjem na desnu nogu i odgurujući se lijevom prema van,skrećete u desno. Isto vrijedi za skretanje u lijevo. Naslonite se na lijevu nogu i desnu gurate prema van. Neka su vam leđa ispravljena dok ovo radite..

lazy

07. KORAK

Posljednji savjet, ali nikako ne najmanje bitan. ZABAVITE SE!! Koliko god puta pali u vodu i pokušavali sve ovo iznova, ne zaboravite se zabaviti dok ovo radite i uživajte u svojim prvim vožnjama. Dugo ćete ih prepričavati!

lazy